Projectvoortgang – Bezoek Korira 2011

Nadat het Millenium Comité Vlagtwedde, met dank aan Sanne Meijer, de benodigde 5250 euro voor het project in Korira heeft binnen gehaald, zijn wij druk aan de slag gegaan.
De timmerman in het dorp is schoolbankjes gaan maken; in totaal hebben wij er 30 besteld. Op elk bankje kunnen 2 of 3 leerlingen zitten, nu zitten er op de huidige bankjes 3 of soms wel 4 leerlingen! Ook zijn er boekenkasten in de maak.
Ook is 2/3e van de gebouwen opnieuw gestuukt en geverfd en zijn er toiletten gemaakt.
Vanuit Nederland hebben Abraham en Inge Franstalige schoolboeken verzonden, die door Abraham ter plekke zijn overhandigd.

Abraham is namelijk in april op eigen kosten afgereisd naar Korira.
In Conakry heeft hij veel schoolmaterialen aangeschaft, welke hij feestelijk heeft overhandigd. We hebben het hier o.a. over: Schoolboeken, schriften, pennen, potloden, gummen, krijtjes, linialen en passers.
Vooral de schoolboeken waren hard nodig, want wij hebben met eigen ogen gezien dat er maar voor elke 5 kinderen 1 boek was!!!! Dat werkt dus niet prettig……
Gelukkig zijn er nu dus voldoende boeken en kunnen ze afgesloten worden opgeborgen in de nieuwe boekenkasten.
Met de school, waar Abraham zijn zus directrice is, zijn afspraken gemaakt over het gebruik en onderhoud van de nieuwe materialen.
Bij de overhandiging waren ook de chief, de Iman die alles gezegend heeft en een aantal belangrijke oud-leerlingen aanwezig. Zij ondersteunen het project en houden ook een oogje in het zeil.

Een gespecialiseerd bedrijf komt een watertappunt aanleggen en er zullen speciale lessen gewijd worden aan hygiëne.
Er is nog een bedrag over van de ruim 5000 euro, waarvan wij graag een media-bibliotheek en een praktijkklas op willen zetten. Het grote deel van de inwoners van Korira zijn namelijk agrariërs, graag zouden wij zien dat hier kennis en scholing op wordt aangepast.
Kortom: Er is al een heleboel gebeurd en we hebben nog wensen!

Gelukkig hebben we van de video wat foto’s kunnen opslaan en deze kunnen jullie links in het menu vinden. Uiteraard horen jullie meer zodra er nieuws is en zal aan het einde van het project nog een projectverslag worden gemaakt.

edit:  Dit onderwerp is volledig herschreven door Inge…

 

Reacties zijn niet mogelijk.