Vrijwilligers

Bestuursleden gezocht

SALEK is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, zowel jong als oud, die het leuk vinden deze jonge organisatie voor onbepaalde tijd te ondersteunen als bestuurslid. Verschillende functies zijn bespreekbaar. Wij zijn een superleuke en open organisatie met al wat successen in Afrika en gaan binnenkort beginnen met de renovatie van het eerste schoolgebouw. Wordt actief en doe met ons mee!

De vergaderingslocaties vinden meestal in de omgeving Arnhem/Doetinchem plaats.

Neem contact met ons op!

Doorlopende vacatures vrijwilligerswerk

Veel organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers. Dat maakt het voor een jonge organisatie als de onze vaak niet eenvoudiger. Toch heeft het werken bij SALEK heel veel voordelen! Doordat wij qua organisatie (niet qua bekendheid 😉 )klein willen blijven om zo efficiënt mogelijk te zijn, betekent dit dat wij in heel nauw contact met onze vrijwilligers staan. Sterker nog, ook wij zijn vrijwilligers, er is dus nauwelijks sprake van rangen en standen. Wij moeten het samen doen. Met jullie. SALEK staat of valt door vrijwilligerswerk.

Heb je een idee, of wil je graag van ons horen wat wij op dit moment zoeken? Neem contact met ons op!


Contract

Omdat hier vraag naar was kunnen vrijwilligers een heus contract krijgen. Hierin worden zaken opgenomen als Onkostenvergoeding, Verzekeringen, Werkzaamheden, eventueel de Duur van de overeenkomst etc.
Naast de betrokkenheid die een contract ook biedt, is het ook een mooie referentie voor nu en in de toekomst.

Vrijwilligersbeleid

Inmiddels is er ook een vrijwilligersbeleid opgesteld. Dit duidelijke document beschrijft in slechts 3 pagina’s het beleid van SALEK t.o.v. vrijwilligers. Natuurlijk zijn wij de leukste vrijwilligersorganisatie die er bestaat 😉

De Belastingdienst

Wat zegt de belastingdienst over vrijwilligerswerk;
Als u vrijwilligerswerk doet (bijvoorbeeld verenigingswerk of buurtwerk), krijgt u soms een vergoeding voor de kosten die u maakt of een kleine vergoeding voor uw werkzaamheden.

Vrijwilligersvergoedingen: niet belast
De vergoeding die u als vrijwilliger krijgt, is in de volgende 2 gevallen niet belast voor de loon- en inkomstenbelasting:

  • U krijgt alleen maar een vergoeding voor de kosten die u hebt gemaakt.
  • U krijgt een vrijwilligersvergoeding voor het werk. Dat wil zeggen dat de vergoeding niet in verhouding staat tot de omvang en het tijdsbeslag van het werk.

 

Uw mening

Deze pagina wordt veel bezocht. Graag willen wij van u weten of u bijvoorbeeld informatie mist. Laat het ons weten!