Postcode Loterij schenkt aan rijke Goede Doelen

Afgelopen week werd ik gebeld door de postcodeloterij. Of ik nog wat extra loten wilde kopen. Want;

Dankzij uw deelname in 2010 gaat er dit jaar maar liefst 270 miljoen euro naar 81 goededoelenorganisaties.

Dat is mooi. Het toeval wilde dat ik net die dag een leuk gesprek had met één van onze ambassadeurs die mij erop wees dat de Postcode Loterij misschien wel een goed idee was om aan te schrijven. In het verre verleden heb ik er al wel eens naar gekeken, maar kon mij niet meer goed herinneren wat de reden was waarom wij daar toen vanaf hebben gezien. Vandaag nog maar eens even de website van de Postcode Loterij opgezocht;

Eigen fondsenwerving van minimaal 1 miljoen euro

Gezien de omvang van de afdracht van de Postcode Loterij is de ondergrens voor individuele uitkeringen 500.000 euro. Om te voorkomen dat organisaties te afhankelijk worden van de bijdrage van de loterij, hanteren wij als richtlijn dat onze bijdrage niet meer mag bedragen dan de helft van de eigen fondsenwerving. Dit betekent dat een aanvragende organisatie aan eigen fondsenwerving een bedrag van minimaal 1 miljoen euro moet genereren.

Dus of jullie, donateurs, nog snel even 980.000 euro willen storten!

Waar ik nu deze tekst schrijf stond net een lijstje met wat Goede Doelen die worden gesponsord door de Postcode Loterij. Hierbij stonden de salarissen van de directeuren en de bedragen die ze van de Loterij hebben gekregen. Ik besloot het weer weg te halen, we hebben dit genoeg in het nieuws gebracht wat er o.a. in heeft geresulteerd dat men de salarissen openbaar heeft gemaakt afgelopen september. U kunt ze hier vinden.

Dus, heb je een organisatie waarvan de directeur alleen al bijna een ton verdiend en je jaarlijks miljoenen ophaalt, dan word je gesponsord. Werk je al jaren met vrijwilligers, loopt je het vuur uit je schoenen om 15.000 euro per jaar binnen te halen en stroomt 95% van dat geld naar de projecten? Nee, helaas, dan kom je niet in aanmerking.

Ik weet het; we gaan een loterij beginnen!

 

 

Reacties zijn niet mogelijk.