Wat houdt werken bij een Goed Doel in?

Als je je eigenlijk best wel wilt inzetten als vrijwilliger voor een goed doel, welke doel kies je dan? Wat wordt er van je verwacht? Hoe gaat dat dan?

Allereerst moet je je er van bewust zijn dat het vrijwilligerswerk is. Niet zozeer dat je er niets voor krijgt, maar meer omdat je rekening moet leren houden dat alle leden, bestuursleden en andere vrijwilligers dit voornamelijk in hun vrije tijd doen. De één heeft nu éénmaal meer vrije tijd dan de ander, plus dat het dagelijks leven van mensen steeds verandert, waardoor het ene jaar er meer tijd is dan het andere.

Dit is soms best lastig, omdat diegenen met meer tijd graag zouden zien dat de anderen wat ‘harder’ gaan, maar goed, wat niet kan, dat kan niet.

Daarom duren projecten in vrijwilligersorganisaties ook langer dan men misschien zou wensen…

Het mooie is natuurlijk wel, dat je nu ook gelijk duidelijk wordt dat er altijd een plekje voor je is! Wij kunnen jouw vertellen waar we behoefte aan hebben maar vinden het nog veel leuker als jij bij ons komt met de mededeling ‘…ik heb goede contacten met een basisschool en zou daar dolgraag iets mee op willen zetten voor een Goed Doel…’ bijvoorbeeld. Nou, dan ben je hier aan het juiste adres!

Op dit moment zijn we zelfs op zoek naar een vijfde ‘bestuurlid’! Als bestuurslid geniet je natuurlijk meer verantwoording. Het is wel de bedoelding dat je dan in ieder geval op onze gezellige vergaderingen komt, in of nabij Arnhem/Doetinchem. (Als je in de omgeving woont zal vervoer geen probleem zijn) Daarnaast bespreken we in zo’n vergadering natuurlijk de afspraken die we hebben gemaakt in de vorige vergadering en maken nieuwe afspraken voor de volgende. Iedereen maakt voor zichzelf uit wat in zijn/haar mogelijkheden ligt.

Als bestuurslid voel je jezelf natuurlijk nog veel meer betrokken bij het project, en je kunt alleen maar dromen van het gevoel wat je zult krijgen als daar straks een prachtige school is verrezen waar jij toch maar mooi actief aan mee hebt gewerkt. Dat moet onbeschrijfelijk zijn! 2000 rennende en plezier maken kinderen rond een prachtige school die hen van een mooie toekomst gaat voorzien.

Ook zul je zien hoe leuk het is om medewerking te krijgen van mensen en organisaties om ons heen. Stichting SALEK staat bijvoorbeeld ook op akvo.org, er is een reclame bureau in Arnhem bezig om een nieuw logo en uitstraling te maken voor ons, deze hele website is ons geschonken, we zijn bezig om met scholen projecten op te gaan zetten, er wordt gewerkt aan een soort benefietdag etc. Het is ZO leuk om met sponsors en vrijwilligers te werken en deze in het zonnetje te zetten!

Lijkt je dit eigenlijk best wel interessant, kom kennis maken met ons en laat weten wat je wou willen doen, je bent van harte welkom!

Reacties zijn niet mogelijk.