Liever kopen dan geven

igbo_spiritmasker_nigeriaNederlanders lijken vooralsnog liever iets te kopen of aan een betaald evenment mee te doen voor een Goed Doel dan een gift te doen. Dit blijkt in ieder geval uit de voorlopige tussenstand van het onderzoek dat wij enkele dagen geleden startten op ons weblog.

Omdat wij als relatief  jonge stichting niet dezelfde ‘fouten’ willen maken als de grote strijkstok-goede-doelen zullen wij af en toe wat onderzoek doen naar hoe jullie het liefst zien dat wij ons doel behalen.

Er blijven natuurlijk nog veel vragen open; Wat wil men dan kopen? Iets uit het land van het project of mag het van alles zijn? Waarom wil men liever wat meer betalen voor een product van een goed doel in plaats van een donatie? Is het omdat men dan een aandenken heeft, of zijn wij Nederlanders toch nog wel zo egocentrisch dat wij graag ‘laten zien’ dat we geven? Uiteindelijk maakt ons dat niets uit, wij hebben weer stof om over na te denken en te kijken of wij producten naar Nederland kunnen brengen vanaf de locaties waar wij onze projecten doen indien nodig.

Op de huidige tweede plaats staat dat men wel geld wilt uitgeven aan een event. Dat komt goed uit. Ook dit jaar staat er in de omgeving van Rheden weer een event gepland ergens rond september. We houden jullie op de hoogte uiteraard!

Reacties zijn niet mogelijk.