En toch was het Koninginnedag…

Koninginnedag 2009 in VelpStichting Salek was vandaag op de Koninginnedagmarkt van Velp. Tijen, Wouter en Ellen hadden om 10 uur al de 8 meter tellende kraam ingericht met houten speelgoed, computerbenodigdheden, epileerapparaten, anti-cellulitis, kaarsen, sieraden, boeken, telefoons en nog veel meer nuttige én zinloze produkten. Maar al een uur voor de opening van de markt liepen de eerste klanten al de krenten uit de pap te halen. We hadden bijna geen tijd voor koffie. Tijen en Wouter waren ombeurten zeer succesvol in het al rondlopend verkopen van de lootjes voor de door Ellen en Tijen zelf gebakken taarten. Geridderd Hans RijnbendeEllen liep vooral de etensgeuren op te snuiven op onze fantastische, centrale stek tussen de wafels, warme appelflappen, loempia’s, broodjes braadworst, aardbeien en de grootste asperges die ooit zijn gesignaleerd. Inge kwam op bezoek met haar Abraham en ook onze ambassadeur Hans Rijnbende kwam even aan, mét zijn nieuw verworven onderscheiding als Ridder in de orde van oranje-nassau (althans de broche) met schitterend bijpassend oranje/blauwe stropdas om.

 

De zaken gingen goed, de tijd vloog voorbij. Pas uren na de gebeurtenissen in Apeldoorn kregen we wat van het nieuws door. Op straat was daar niets van te merken. En dus gingen we maar gewoon door.

Maar, er was nog meer slecht nieuws. Vergeleken met de aanslag in Apeldoorn in de categorie klein leed, maar we waren er evengoed chagrijnig van. We zijn namelijk beroofd. Tijen merkte dat er minimaal €20 was verdwenen uit onze pot en een zestal 5 gulden stukken, die we probeerden te verkopen, waren ook verdwenen. Stelen van een goed doel, op Koninginnedag, dat is laag…

 

Om vijf uur hebben we de lootjes getrokken. De vijgendadeltaart van Tijen ging naar een bezoeker, de vruchtencake omhuld met marsepein van Ellen is naar een kraamhouder gegaan en de op de valreep door de firma Appeldoorn gedoneerde fles rode wijn ook naar één van de kraamhouders.

 

oranje autoHet was een gezellige, maar vermoeiende dag. En bijzonder, omdat Ellen eindelijk heeft mee mogen maken dat er een groep jonge, knappe mannen voor haar opstond en met de handen in de lucht enkele keren voor haar boog, toen zij langs het terras kwam rijden om spullen te gaan inladen. Sommigen zullen zeggen dat het door haar oranje auto kwam, maar daar denkt zij toch zelf heel anders over!!

 

Wouter, je hebt een prima plekkie voor ons geregeld! Uiteindelijk is Salek €348,40 rijker naar huis gegaan! Vrienden en familie die ons hun spulletjes hebben gedoneerd om te verkopen: bedankt! Bakker Bart: nog bedankt voor de stapel ‘left over’ appelbeignets voor thuis, het was bepaald geen straf om bij jullie winkel te staan vandaag…

 

ps. De foto’s kun je voorlopig vinden op onze Hyves pagina: salek.hyves.nl

update: Inmiddels staan de foto’s ook in het Foto’s menu hiernaast.

Reacties zijn niet mogelijk.