Hoe staat het met de watertoren?

Watertoren met zonnepanelenNa al het leuke nieuws over SALEK babies en barbeques hebben we weer nieuws over de watertoren. We hadden eigenlijk gehoopt dat het eind Juni klaar zou zijn, maar dit lijkt eerder eind Juli – medio Augustus te worden. Toch hebben we gisteren weer een leuke foto ontvangen met daarop de laatste updates.

Te zien zijn de nieuwe zonnepanelen, het electriciteitshuisje en het hek met metalen poort! Het ziet er keurig uit. Het wachten is nog even op de accu’s die op de zonnepanelen worden aangesloten. Deze accu’s zullen de pomp aandrijven. Nog maar even…

Voor de technici onder jullie; de 3 zonnepanelen geven ieder zo’n 80 Watt aan vermogen, dus bij elkaar 240 Watt. Zo te zien heeft de ontwikkeling wat dat betreft niet stilgestaan. Deze zonnepanelen worden aangesloten op een zet accu’s, die ruim 7000 Watt aan opgeslagen vermogen gaan bevatten. Dit is weer aangesloten aan een omzetter die bij 220 Volt zo’n 2500 Watt continu levert.

Het schijnt dat de 1 PK gelijk staat aan zo’n 720 Watt. Dit zou betekenen dat als de accu’s vol zijn, we zo’n 8 uur continu de pomp aan zouden kunnen drijven. Na 4 uur echter zijn al tanks vol en is er dus 14.000 liter water beschikbaar!

Dit is de theorie, laten we zien hoe dit binnen enkele dagen in de praktijk uitpakt.

Reacties zijn niet mogelijk.