Waarom zou je in hemelsnaam vrijwilliger worden?

Wij zoeken jou als vrijwilliger!Bij de meeste mensen gaat het idee ‘werken zonder salaris’ er maar niet in. Toch zijn er duizenden mensen die dit wel doen en er dus klaarblijkelijk veel voordeel en plezier in vinden. Een vrijwilliger is iemand die onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht voor de maatschappij. Vrijwilligerswerk is echter niet volledig belangeloos volgens de letterlijke interpretatie van het woord, want je haalt er toch wel voordelen uit. Laten we hier de voordelen eens op een rijtje zetten;

Een groot voordeel wat gemakkelijk wordt vergeten is de studiepunten die behaald kunnen worden in het geval van studerenden, ook functioneren veel goede doelen erg goed als stageplek. Je krijgt bijvoorbeeld bij SALEK een heus contract. Daarnaast doe je veel (werk)ervaring op en ontwikkel je vaardigheden op allerlei gebieden. Dat dit erg goed in een CV staat behoeft nauwelijks uitleg!

Ook sociaal gezien biedt het veel voordelen. Je blijft actief en gezond, leert mensen kennen en je leert het onbetaalbare dankbare gevoel van mensen helpen!

Op het gebied van zelfontwikkeling heeft vrijwilligerswerk ook veel te bieden. Welke verborgen talenten zul je ontdekken? Je kunt vaardigheden aanleren of verder ontwikkelen, nieuwe uitdagingen vinden en zelfvertrouwen opbouwen. Misschien is er zelfs de mogelijkheid om in het buitenland ervaring op te doen!

Uiteraard is er vaak een onkostenvergoeding mogelijk en worden vrijwilligers tegenwoordig gratis verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering en een verzekering tegen ongevallen.

Rijk zul je er inderdaad niet van worden, maar de vele voordelen zijn onbetaalbaar!

1 comment to Waarom zou je in hemelsnaam vrijwilliger worden?