Mobiel doneren

mobiel donerenBij mij roept dat om een nieuw woord; mobiel doneren…’mobineren’?! “Heeft U al gemobineerd? Let op, binnen enkele jaren staat het in de Dikke van Dale.

“Goed Doel ontdekt mobiel doneren” kopte het vandaag o.a. op NU.nl en wat landelijke dagbladen. Nou, als dat zo is, dan lopen die betreffende Goede Doelen al een tijdje achter. Onze module van GeefGratis heeft al een hele lange tijd een optie om 0900-HELPONS te gebruiken om 1,30 euro te doneren aan een goed doel.

Wat men bedoeld is dat het VFI in samenwerking met wat mobiele providers speciale prijs afspraken heeft gemaakt. Een quote vanaf Nu.nl:

Aan de sms is geen vast bedrag gekoppeld, maar in de meeste gevallen gaat het om 1,50 euro per sms, weet Marc Schoutens van Mobillion.
”Het is aan het goede doel zelf om daar een bedrag aan te koppelen en dat ook te communiceren naar het publiek”, zegt Schoutens. Van het bedrag gaat 89 procent naar het goede doel, 10 procent naar de mobiele telefoonaanbieder en 1 procent naar de VFI.

Het staat dus niet zo heel ver weg van de donatiemogelijkheid die al bestond, maar misschien komt het wat voordeliger uit, wij gaan dat nog even haarfijn uitrekenen en komen hier nog op terug!

Feit blijft wel weer dat men in hun goedheid een slordige 90% van de Nederlandse Goede Doelen voor het gemak maar weer even buitensluit, want je moet minimaal een CBF keurmerk hebben wil je in aanmerking komen. Ik blijf erbij, gewoon van de luie stoel een eenmalige machtiging afgeven is vele malen goedkoper, makkelijk en veiliger.

Update: En hier de rekensom!

Reacties zijn niet mogelijk.