Bezoek aan De Dubbeldekker

Basisschool De Dubbeldekker in Hilversum organiseert op maandag 19 april een sponsorloop voor Stichting Salek. Ruim 200 kinderen van 4 t/m 12 jaar gaan rondjes lopen van 500 meter om geld op te halen voor ons project in Namu. En om de kinderen extra te motiveren en te vertellen waarom het project zo belangrijk is voor de kinderen in Namu, gingen Nienke, Yvon en Ellen op vrijdag 9 april naar de school toe. In alle klassen hebben we verteld over onze stichting, maar vooral over de school in Namu en de leefwereld van de Nigeriaanse kinderen. Ellen is begonnen met vertellen, maar door haar verkoudheid liet haar stem het al snel afweten. Nienke nam het stokje over en ontpopte zich direct als natuurtalent!

Met een heuse presentatie met vooral foto’s van de kinderen en de slechte staat waarin de school in Namu verkeert, konden we de kinderen in Hilversum laten zien waar ze het voor gaan doen. Waarom moeders, vaders, opa’s, oma’s, buurvrouwen en buurmannen hun moeten gaan sponsoren voor 19 april. En wat hadden de kinderen een boel vragen! En in ieder klas was de aard van de vragen weer anders. In de ene klas vroeg men zich af hoe je een Nintendo-DS oplaadt in een dorp zonder elektriciteit, en in een andere klas werd ons de vraag gesteld waarom die kinderen zwart zijn en wij blank. Of waarom zij arm zijn. De Hilversumse kinderen zijn zeer geïnteresseerd in de leefwereld van de Nigeriaanse kinderen: wat eten ze, in wat voor huis wonen ze, waar spelen ze mee, hoe laat moeten ze op school zijn, rijdt er een bus naar die school toe vanuit de omliggende dorpen? Het heeft ons geleerd dat we de volgende keer meer foto’s moeten tonen, die juist díe dingen in beeld brengen. Zodat het voor de Nederlandse kinderen gaat leven. De werelden zijn ook zo verschillend…

Maar ook de wereld van de basisschool van 15 – 25 jaar geleden verschilt van die van nu. De dames van Salek kregen van te voren te horen dat ze de digiborden in de lokalen wel mochten gebruiken. In paniek gegoogled wat een digibord wel niet is en kan… Maar na één keer voordoen, en vooraf inlezen op internet, kon Ellen het digibord via de touchscreen bedienen alsof ze nog nooit van een groen schoolbord met krijt gehoord had.

Yvon, Nienke en Ellen hebben in ieder geval een hele gezellige en ook leerzame dag gehad en wensen alle kinderen van de openbare basisschool De Dubbeldekker heel veel succes bij de sponsorloop op 19 april!!!

Reacties zijn niet mogelijk.