Pindasoep uit Zuid-Afrika

Een nieuw jaar; allereerst de beste wensen voor iedereen en beter onderwijs in Afrika!
Dit nieuwe jaar luiden we in met een budget recept.
In het recept kun je restjes groenten verwerken en het is een heel voedzame (en gezonde) maaltijd.
Vooral door de aardappelen en pindakaas wordt het lekker machtig, stukje brood erbij en klaar is je maal.
Lekker om dit weekend na te genieten van de feestdagen en een beetje te letten op je uitgaven (des te meer kun je doneren aan SALEK! 😉 )

Hieronder staat het recept:

Ingrediënten:
2 kippen- of kruidenbouillontabletten
1 ui
1 kleine courgette
2 aardappelen
2 eetl. tomatenpuree
3 volle eetl. pindakaas
1 theel. tijm
1 theel. chilipoeder
1 theel. gemberpoeder
1 liter water

zout en peper naar smaak

Pel de ui en snipper hem fijn. Roer de pindakaas, tomatenpuree en 1 dl water tot een glad mengsel. Verkruimel de bouillontabletten erbij en doe de ui, gemberpoeder, chilipoeder en tijm erbij. Roer de rest van het water erdoor.
Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat de pindabouillon ca. 10 minuten zachtjes koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd ook de courgette in blokjes.
Doe dit alles bij de bouillon en laat de soep nog ca. 10 minuten zacht koken.
Naar smaak zout en peper toevoegen.

Reacties zijn niet mogelijk.