Rijst met tomatensaus en rund- of lamsvlees

Hierbij nog een Afrikaans recept, genoeg voor een flinke pan ongeveer 10 personen (makkelijk in te vriezen).

Benodigdheden:
– rijst voor het aantal personen dat mee-eet
– zonnebloemolie
– 2 blikjes tomatenpuree
– 2 blikken gepelde tomaten
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 3 blaadjes laurier
– 1 aubergine
– 1 bakje champignons
– 1 paprika
– 2 blokjes (biologische) bouillon
– 500 gram lams- of runderlapjes in stukjes gesneden

Doe de ruime hoeveelheid olie in een grote pan, snij de ui in reepjes en bak deze aan als de olie goed heet is. Voeg 2 geperste tentjes knoflook toe en roer goed door. Voeg het vlees toe als de uien glazig zijn.
Was en snijd de groenten in stukjes. Voeg de groenten toe als het vlees goed gebakken is. En roerbak alles even.
Voeg de gepelde tomaten bij (in stukjes gesneden, dat kun je snel en makkelijk doe door ze in het blik met een mes te snijden) en ook het vocht.
De 2 blokjes bouillon erbij verkruimelen dan lossen ze sneller op.
Voeg dan de 2 blikjes tomatenpuree toe en hierover een halve liter water. Zoveel water dat alle groenten onder water staan.
Voeg flink wat (zee) zout en peper en ook de laurierblaadjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat het 15 min flink koken, temper het vuur en stoof de schotel nog 45 min.
Kook ondertussen de rijst.
De saus is klaar als de olie boven komt drijven.

Smullen maar. En handig om de saus in te vriezen in bakjes, even ontdooien, verwarmen, rijst erbij en klaar is je maal!

Reacties zijn niet mogelijk.