Betaalde fondsenwerving

Betaalde FondsenwervingMet enige regelmaat krijgen wij als Goed Doel mailings binnen van bedrijven die met ons contact willen, om voor ons de fondsenwerving te verzorgen bij de duizenden fondsen die Nederland rijk is.

Mochten zij succesvol een fonds hebben kunnen werven, dan innen zij een deel van dit bedrag als gemaakte kosten. Zij ‘verkopen’ dus hun diensten voor het aanvragen van fondsen voor Goede Doelen.

Dit heeft in ons bestuur best wel eens voor discussies gezorgd. Aan de ene kant zou het mooi zijn als zo’n bedrijf met hun ervaring fondsen weten aan te spreken die wij zelf nooit hadden gevonden. (Met veel fondsen kun je creatief met voorwaarden omgaan waardoor je toch in aanmerking kunt komen die eerst onmogelijk leken te zijn.)

Aan de andere kant pretenderen wij een uniek Nederlands Goed Doel te zijn, waarbij niets aan de strijkstok blijft hangen en waarbij wij streven om 95% van onze inkomsten naar de projecten te laten stromen. Dit komt natuurlijk ter discussie te staan als wij met een dergelijk voorstel in zee gaan.

Daarbij geeft het bij sommigen een wat vreemde smaak dat er bedrijven zijn die geld willen verdienen aan Goede Doelen en op een bepaalde manier is dat natuurlijk ook zo. In ieder geval is er besloten om niet op deze verzoeken in te gaan en onze eigen weg te volgen. Je kunt eventueel je mening hieronder over kwijt!

Reacties zijn niet mogelijk.