Google Grants steunt SALEK

Gisteren ontvingen wij het fantastische nieuws dat Google ons het Google Grants project gegund heeft. Dit betekent dat Stichting SALEK nu maandelijks tot 10.000 US dollars gratis mag adverteren via het Adwords advertentie programma. Wij hebben hier erg lang naar uitgekeken en wij zijn dan ook reuze blij dat Google onze prachtige organisatie op deze bijzondere wijze wil steunen. Google; hartelijk dank!

Ruim een maand geleden kwam het bericht naar buiten dat Google Grants niet meer het CBF keurmerk als eis stelt voor goede doelen en ontwikkelingsorganisaties om een kans te maken in aanmerking te komen voor het Google Grants project. Een ANBI status door de belastingdienst toegewezen is voldoende, mits de organisatie aan de eisen van het Google Grants project voldoet. Wij hadden Google al eens gevraagd waarom zij zulke strenge en dure eisen stelt en sinds Juni 2011 heeft Google besloten de eisen te versoepelen.

Natuurlijk gaan wij ons eerst nu serieus beraden over hoe we onze campagnes gaan opzetten om aan zoveel mogelijk gerichte bezoekers te komen door doelgroepen aan te spreken. Wij hopen op deze wijze op veel meer bekendheid, bezoekrsaantallen en natuurlijk donaties.

Één voorname reden om aan het dure CBF keurmerk mee te doen was om in aanmerking te komen voor dit project. Nu dat niet meer nodig is, is de kans aanwezig dat de aanmelding, en dus de uitgaven van 1200 euro voor 3 jaar keurmerk en bijbehorende kosten zoals 500 euro voor een accountantsverklaring, wordt uitgesteld.

Reacties zijn niet mogelijk.