SALEK schudt onverwacht Nigeriaanse overheid wakker?

Net als wij klaar zijn met de plannen om de eerste renovatie te gaan starten van één van de schoolgebouwen in Namu, Nigeria, krijgen wij van onze partnerorganisatie EFLI te horen dat de lokale overheid plannen heeft gemaakt om zelf een renovatie te starten!

Het lijkt er dus op dat de bouw van de watertoren en de aankondiging dat SALEK deze school wil gaan renoveren er toe heeft geleid dat de overheid besloten heeft zelf de verantwoordelijkheid op zich te nemen en wat geld te investeren.

 

Welk traject we daar nu mee in gaan is wat lastig te voorspellen. Er zijn nog veel onzekerheden zoals;

  • Wanneer gaan ze echt beginnen;
  • Wat gaan ze precies doen, hoeveel klaslokalen?
  • Wat wordt de kwaliteit waarmee ze gaan bouwen etc.

Wij zijn nu in contact met EFLI onze partnerorganisatie die inmiddels meer duidelijkheid heeft over wat de overheid wil gaan doen en vooral wat ze niet willen doen. Zoals het er nu naar uit ziet gaat onze voorzitter over ruim een maand voor werkzaamheden weer naar Nigeria waar hij dit project één of meerdere keren zal bezoeken om te kijken wat we precies gaan doen.

Ondertussen werken wij gewoon door aan het ophalen van voldoende financiën voor onze andere projecten!

Reacties zijn niet mogelijk.