Inkomstenbelasting en schenkingen aan ANBI

ANBI - Algemeen Nut Beogende InstellingDe belastingdienst gaat dit jaar extra controleren op giften bij de aangifte van de inkomstenbelasting van het afgelopen jaar 2008. Dit meldde de belastingdienst afgelopen 5 januari bij de start van de nieuwe aangiftecampagne. Alleen schenkingen die zijn gedaan aan zogeheten algemeen nut beogende instellingen (ANBI) zijn aftrekbaar.

De lijst met alle ANBI’s in Nederland is hier te vinden op de website van de belastingdienst en uiteraard staat Stichting SALEK daar tussen.

Allicht gaat de Belastingdienst er vanuit dat nu de aftrekposten minder aantrekkelijk worden in 2009 en dat Nederlanders massaal hun giften aan goede doelen gaan opvoeren om toch een extra aftrekpost te kunnen blijven opvoeren, ook na 2009.

Mocht u als instelling of bedrijf in 2009 een nieuw goed doel zoeken die toegankelijk en transparant is, dan zijn wij wellicht een optie voor u!

Reacties zijn niet mogelijk.