Tijd voor een nieuw Goed Doel

Dit jaar kiezen we SALEKAls we in Nederland ergens niet aan lijden is het een tekort aan Goede Doelen. Ook wij horen vaak de klacht dat ‘men ermee dood wordt gegooid’. Gelukkig doen wij dat niet ūüôā Het is waar, er zijn heel erg veel verschillende doelen en dat is ook voor de goede doelen erg lastig. Zo √©√©n zijn wij er ook.

Hoe onderscheid je jezelf als stichting?

Wij als bestuurders waren het over √©√©n ding eens, wij moeten de meest transparante stichting in Nederland worden. Ieder plan, iedere uitvoering, iedere cent die binnenkomt en iedere eurocent die eruit gaat staat op papier en is openbaar. Dit weblog is er een goed voorbeeld van. Daarnaast natuurlijk ook onze offici√ęle website en HYVES pagina.

Ook willen wij graag klein blijven zodat we erg makkelijk toegankelijk zijn voor jullie allemaal. Sterker nog, je bent van harte welkom om je aan te sluiten op welke wijze dan ook.

Waarom begin je een eigen stichting?

Dat had verschillende oorzaken, maar één van de belangrijkste is wel dat wij erachter kwamen dat het rijke westen met hun goede bedoelingen, kwijtschelding van overheidsschulden in derdewereldlanden en het sturen van miljoenen aan hulp het probleem alleen maar groter hebben gemaakt! Nigeria is er een goed voorbeeld van, ze zijn heel veel rijker geworden, maar toch is de armoedegrens (mensen die leven van 1,25 dollar per dag of minder) van 40% naar 70% gestegen!

Dus; het leuke van kleine stichtingen is dat deze geen geld sturen. Wij gaan zelf de projecten starten en begeleiden, desnoods tot in lengte van dagen. Er werken geen betaalde krachten bij ons en¬†er blijft niets aan de bekende ‘strijkstok’ hangen.¬†Gelukkig worden de serieuze stichtingen onder ons dan ook steeds meer gesteund door de grote organisaties, omdat ook zij weten dat de effici√ęntie van kleinere initiatieven vele¬†malen groter is.

Dus, mocht je anno 2009 een nieuw goed doel zoeken, als particulier, als bedrijf, school, organisatie etc.? Neem contact met ons op, wij komen graag langs voor een praatje of presentatie. Ook kun je hieronder altijd commentaar en reacties geven. Ow, en vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Reacties zijn niet mogelijk.