Hans Rijnbende

Hans RijnbendeIk wil mij graag even aan u voorstellen:
Mijn naam is Hans Rijnbende, 69 jaar oud, getrouwd met Hermien Rijnbende-Harmsen, vader van 2 zonen en opa van vier kleinkinderen. Wij wonen in een prachtige 18e eeuwse boerderij “Hoeve de Vlinderkamp”te Rheden.
Na 32 jaar onderwijs ben ik vervroegd uitgetreden en ben ik mij met mijn hobby’s gaan bezig houden: 10 jaar koordirigent geweest, het geven van muzieklessen, het schrijven van boeken over de gemeente Rheden ( de 9e is onlangs verschenen), secretaris van het Comité 4 en 5 mei en vrijwilliger in een verzorgingstehuis.ambassadeur1

Sinds januari 2009 ben ik, samen met de heer Ties Koek, oud-burgemeester van onze gemeente Rheden, ambassadeur van onze stichting.
Toen ik hiervoor gevraagd werd, heb ik niet lang hoeven na te denken. Mijn hele leven ben ik schoolmeester geweest en ik weet als geen ander, hoe belangrijk onderwijs voor kinderen is. Op een verantwoorde wijze kennis overdragen aan hen zorgt er voor, dat ze er hun hele leven op kunnen teren, er iets mee kunnen doen.
Nigeria, we hebben het al gelezen, bestaat uit een rijk en arm gedeelte. Het rijke Nigeria zou in staat moeten zijn hun rijkdom over het hele land te kunnen verspreiden. Nu, door omstandigheden gebeurt dit helaas niet en de kinderen van nu zijn, met onze hulp en die van vele anderen, misschien straks in staat daar iets aan te veranderen. Daarom nogmaals, is onderwijs zo belangrijk. Daarom is het ook belangrijk dat de kinderen gezond opgroeien. Schoon drinkwater, goed voedsel is daarbij essentieel.
Ik ondersteun dan ook volledig dat waar onze stichting voor staat: het stimuleren van Afrikaans leven door educatie voor kinderen!

Hans Rijnbende

Reacties zijn niet mogelijk.