SALEK houdt op met SPAM

Ongevraagde mailVanaf 1 oktober 2009 wordt een nieuwe wet van kracht die spam moet tegengaan. Dit houdt in dat er restricties gelegd worden op het verzenden van ‘ongevraagde’ email. Er moet vanaf 1 oktober namelijk uitdrukkelijk toestemming zijn verleend van de ontvanger voordat het e-mailadres gebruikt mag worden voor commerciële, charitatieve of ideële doeleinden.

In principe zijn de meeste mensen onder ons hier natuurlijk erg blij mee, het gaat hopelijk een hoop spam voorkomen. Maar organisaties zoals wij moeten nu extra voorzichtig zijn. Nu scheelt het dat wij nooit ongevraagd mail versturen. Men moet zich bij ons expliciet inschrijven via de nieuwsbrief optie op de website, of bijvoorbeeld aanvinken bij het al dan niet online of per invulformulier ingevulde donatie bijvoorbeeld.

Bij online invullen maken wij zelfs gebruik van de zogenaamde dubbel opt-in waarbij de nieuwsbrieflezer niet alleen zijn gegevens invult, maar deze ook nog eens per mail moet bevestigen. Zo weten wij zeker dat de ontvanger geïnteresseerd is en blijven wij ook aan de nieuwe wetgeving voldoen.

Toch gaan wij uit voorzorg alle contacten in onze nieuwsbrieflijst nog even deze nieuwe wet voorleggen en hen de mogelijkheid geven zich alsnog uit te schrijven, om iedere kans op onvrede weg te nemen. U kunt ons ook gewoon even mailen, wij zullen het niet als spam beschouwen 😉

Reacties zijn niet mogelijk.