Riante salarissen halen donateurs weg?

Hoge salarissen

Wij zien een voor ons positieve trend ontstaan. De laatste tijd is er regelmatig nieuws over de veel te hoge salarissen van sommige medewerkers en directeuren van Goede Doelen. Dit wordt natuurlijk extra gevoed door het vele nieuws omtrent de hoge bonussen binnen banken en bedrijven die uiteindelijk mede hebben geleid tot de huidige crisis.

Gelukkig leidt dit tot dusverre niet tot een enorme teruggang in donaties aan onze stichting. Sterker nog, t.o.v. dezelfde periode vorig jaar zien wij een sterke groei! Met enige regelmaat ontvangen wij ook leuke mailtjes die ons extra sterken ons werk door te zetten. Zoals deze:

Hoi lieve medewerkers,

Ik heb vandaag al mijn goede doelen waarbij de directeuren riant betaald worden opgezegd, en ben op zoek gegaan naar iets waar het geld goed terecht komt.
Fantastisch dat jullie er zijn.
Ik las dat jullie zelfs reiskosten nog zelf betalen 😉 Ik zou dat nooit van jullie verlangen, en ook mag van mij een full time directeur ( en medewerkers ter plaatse) een salaris ontvangen, dus mochten jullie je op dat punt nog bedenken dan hoef je niet bang te zijn dat ik ineens wegloop.

Ik kwam jullie naam tegen op een site met goede doelen, en later zag ik dat jullie ook specifiek in Nigeria zitten. Daar heb ik vroeger nog gewoond, dus ik vond dat echt een teken dat ik bij jullie moest zijn.

Nogmaals bedankt voor jullie geweldige werk.

Groetjes
Suzanne

Wij zijn blij dat het onze (potentiële) donateurs opvalt dat er Goede Doelen zijn zoals SALEK, waarbij al uw donaties wél bij de projecten terecht komen. Dat is natuurlijk ook één van de voornaamste drijfveren voor de oprichting van deze organisatie.

En omdat wij niet behoren tot deze grote organisaties mogen wij ook niet rekenen op overheidssubsidies en zijn dus volledig aangewezen op eigen kracht. Samen met jullie gaat dit lukken! Bedankt!

Reacties zijn niet mogelijk.