Millenniumcomité Vlagtwedde helpt Korira project

Vandaag in onze rubriek ‘in ’t zonnetje‘: Sanne Meijer en haar Millenniumcomité Vlagtwedde.

Eind 2007 besloot Vlagtwedde zichzelf uit te roepen tot Millenniumgemeente. Hiermee werd Vlagtwedde de 50ste Millenniumgemeente van Nederland. Op de website van het initiatief Millenium Gemeente (link verwijderd bij bron) lezen wij:

Om de lokale millenniumactiviteiten vorm te geven, heeft de gemeente een comité van aanbeveling in het leven geroepen.
Het comité bestaat uit de volgende personen: Sanne Meijer, Lisa Bredek en Lenneke Sipkes (leerlingen RSG), Herman Kuipers (wethouder en voorzitter, Jan Overduin en Hans Wachters (raadsleden), Flip Heuving (directeur Stichting Welzijn Vlagtwedde) en Jaap van der Zwaag (ambtelijk secretaris).

In Oktober 2009 ontvingen wij het bericht van het Milleniumcomité Vlagtwedde dat zij het Korira scholenproject van SALEK als goede doel te hebben uitgekozen om te gaan steunen. Sanne nam contact met ons op en meldde ons dit goede bericht!
Hun ambitieuze plan is om zelfs de volledige €5000,- euro op te gaan halen om het hele project te ondersteunen!

Sanne schreef ons in Oktober 2009:

In de herfstvakantie gaan mijn beste vriendin en ik (het is nu namelijk nogal druk op school – ik zit in VWO5) bezig met een presentatie over de millenniumactie en -doelen en het project, om deze te laten zien aan de industriekring van de gemeente en eventuele potentiële sponsoren die we willen verwerven. We hebben dit op korte termijn gepland en willen het project ook vermelden in de millenniumkrant die we aan alle huishoudens in de gemeente Vlagtwedde verstrekken. Ik ga hier een hele pagina aan wijden. Natuurlijk komt er ook veel pers bij kijken. Ik hoop dat u met alles akkoord gaat en dat onze actie voor de school in Korira een groot succes wordt! Ik hou u op de hoogte van de ontwikkelingen (zoals onze presentaties voor bedrijven e.d. en de uitkomst van het verkrijgen van sponsoren). We hopen als gemeente Vlagtwedde veel voor deze school en stichting Salek te kunnen betekenen.

Natuurlijk hoopten wij dit ook en Inge, één van onze bestuursleden heeft met plezier het contact met Sanne verder onderhouden.

Op 20 Februari 2010 stond Sanne ook op de duurzaamheidsmarkt in Ter Apel, om mensen van informatie te voorzien en te vragen om een donatie. De tussenstand;  ruim € 1000,- euro!

Sanne heeft nog veel meer ambitieuze plannen om haar doel te bereiken. Binnenkort heeft ze nog een gesprek met de rector van haar school en ze denkt ook haar gemeente te kunnen overtuigen voor een bijdrage.

Sanne; SUCCES!

Reacties zijn niet mogelijk.