Sponsorloop OBS de Dubbeldekker Hilversum groot succes!

Het was al groots aangekondigd, onder andere op de ramen van de Openbare Basisschool de Dubbeldekker in Hilversum, de SALEK sponsorloop!

Op 19 April 2010 was het dan zover. Het was een prachtige zonnige dag! Uiteraard zorgde dit ervoor dat het succes van deze dag nog verder werd opgeschroefd. Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk rondjes op het schoolplein en om de school en de vijver te rennen. Hiervan zijn leuke foto’s gemaakt welke je hier kunt vinden.

Na de sponsorloop hebben een aantal kinderen een stukje geschreven over deze leuke dag;

Lika Brinkman schrijft:

De dubbeldekker had 19 april 2010 een sponsorloop voor Salek. De kleuters en kleinduimpje (daar zitten gehandicapte kinderen) moesten op het schoolplein zo snel mogelijk rondjes rennen. De groepen 3, 4, 5, 6, 7, en 8 moesten om de school en om de vijver van 500 meter. Als je één rondje hebt gerend kreeg je een stempel zo kon je zien hoeveel rondjes hebt gerend. Na een half uur moest je stoppen het lijkt best lang maar dat valt best mee. Maar niet alle klassen gaan samen iedere klas gaat apart. Je mocht ook eerder stoppen als je niet meer verder kon. Als het half uur voorbij was kreeg je appel, komkommer en een glaasje drinken. Zelf heb ik 8 rondjes gerend en ik heb €37 opgehaald en met de hele school hebben we ongeveer €3000 opgehaald dus dat is best wel veel.

Beste Lika, wat knap van jou dat jij al €37 hebt opgehaald. Wist jij dat je hiermee 3 kinderen voorzien hebt van een stoel en tafeltje op hun nieuwe school in Nigeria? Dankjewel hoor!

Zoë en Lisa uit groep 8 schrijven:

Op 19 april 2010 hebben wij een sponsorloop gehouden. Voor de stichting Salek.
Wij moesten sponsoren zoeken en die zouden ons sponsoren als wij rondjes rond de vijver en de school gingen rennen. Dat lijkt heel weinig,  maar het rondje is een halve kilometer , dus 500 meter. Ik, Zoë heb 6 rondjes gerend en ik, Lisa heb ook 6 rondjes gerend. Wij hebben samen gerend. Ik, Zoë had alleen muziek aan staan en dat ging dan ook beter. Ik , Lisa had dat niet. Nadat we een half uur rondjes hadden gerend , want we hadden maar een half uur, kregen we limonade en stukjes appels en/of stukjes komkommer. Aafke een vriendin van ons uit onze klas (groep 8 ) heeft 11 rondjes gerend en al het geld bij elkaar wat zij opgehaald heeft is al 104,50 €. Ik, Zoë heb 45 € bij elkaar opgehaald en Lisa $10 euro. Puck een meisje uit groep 4 een vriendin van Zoë, heeft 7 rondjes gerend.
Wij hopen dat we met z’n allen veel geld hebben opgehaald en dat wij een hele grote bijdrage kunnen geven aan Salek. Groetjes van Zoë en Lisa uit groep 8 De Dubbeldekker.

Beste Lisa en Zoë, bedankt voor jullie leuke stukje! Wij zijn helemaal verbaasd hoe goed jullie dit hebben gedaan. Jullie hebben zéker een grote bijdrage geleverd, niet zozeer aan SALEK natuurlijk, maar jullie hebben ervoor gezorgd dat er straks honderden kinderen naar een fijne school kunnen gaan.

Het gaat nog wel een tijdje duren voordat wij voldoende geld bij elkaar hebben voor de school die wij gaan helpen bouwen, maar wij beloven jullie dat wij de kinderen van deze nieuwe school laten zien hoe jullie je hebben ingezet, en wij laten jullie zien wat er met door jullie opgehaalde geld is gebeurt!

SALEK bedankt natuurlijk alle leraren en organisatoren voor deze mooie dag. De opbrengst van de sponsorloop is tijdens dit schrijven nog niet bekend, maar wij laten dit natuurlijk direct weten in een volgende update.

Beste OBS de Dubbeldekker, hartelijk dank en tot ziens?!

ps. Hieronder kunnen jullie eventueel nog meer reacties plaatsen…

Reacties zijn niet mogelijk.