Onderzoek naar salarissen Goede Doelen

Er komt een onderzoek naar de salarissen van de directieleden van ruim 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Dat heeft minister Maxime Verhagen gisteren aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van de ophef die ontstond over bijvoorbeeld het salaris van de directeur van ontwikkelingsorganisatie SNV en de directeur van het Rode Kruis. Wie weet heeft SALEK zelfs meegeholpen met ons constante streven naar maximale efficiëntie van gedoneerde inkomsten en de ruchtbaarheid die wij hier aan geven.
U kunt op onze website dan ook al verschillende goed bezochte artikelen vinden over Goede Doelen en hun salarissen.

Het onderzoek zal worden gehouden onder Nederlandse organisaties die vorig jaar minstens een half miljoen euro aan rijkssubsidie hebben ontvangen. De resultaten van het onderzoek worden uiterlijk volgende maand aan de Tweede Kamer aangeboden. Er moet zo spoedig mogelijk openheid van zaken komen, aldus o.a. de SP.

Dat vinden wij ook. Het zou jammer dat Goede Doelen op deze wijze een slechter imago krijgen.

2 comments to Onderzoek naar salarissen Goede Doelen

  • marjo bennink

    Van hoe lang geleden is het artikel getiteld “Onderzoek naar salarissen…” dat zichtbaar is boven dit venstertje waarin ik nu tiep? Ik zou willen weten of het onderzoek al loopt of misschien al afgesloten is, en waar de resultaten te vinden zijn..

    M.B.
    Breda

  • U bedoelt het artikel zelf op deze website? Als het goed is staat het onder ieder artikel; bij mij staat hier: 1 september 2010 | Door: Robert Jan | Categorie: Algemeen

    Dus 1 September 2010. Het staat in de paarse balk, krijgt u deze niet te zien in uw browser?