Salaris Goede Doelen

Een veelbesproken onderwerp tegenwoordig en niet geheel onterecht. Als één van de goede doelen kijken wij graag in het rond wat eventuele donateurs precies zoeken, maar ook lezen wij veel over mensen die ‘niet’ meer willen geven.

“Nu ik de salarissen heb gezien van bestuurders van grote goede doelen, heb ik mijn acceptgiro maar verscheurd…”

“Het is toch algemeen bekend dat de enigen die er beter van worden de organisaties zelf zijn…?”

“Ze ontvangen allemaal kapitalen aan overheidssteun van mijn belastinggeld, en dan moet ik ze ook nog steunen..?”

…zomaar een selectie veel gelezen opmerkingen. We kunnen stellen dat deze mensen óf nog nooit de moeite hebben gedaan om eens op zoek te gaan naar een goed doel die wél aan al hun eisen voldoet, of eigenlijk helemaal geen zin hebben om te doneren.

Speciaal voor die eerste groep, die dus erg kritisch is maar eigenlijk op zoek is naar een goed doel die dichtbij staat, makkelijk toegankelijk en te controleren is en daarnaast ook nog eens uitsluitend uit onbetaalde vrijwilligers bestaat zonder steun van de overheid, hebben wij onze Stichting SALEK opgericht.

Omdat wij zelf een goed doel zijn zou het niet juist zijn een mening te geven over de hoogte van salarissen en of deze überhaupt moeten worden betaald of niet. Wij begrijpen best zoals velen dat als men enorme organisaties aan het draaien moeten houden dat hiervoor goede bestuurders nodig zijn. En deze kosten over het algemeen geld.

Wat wij als donateur interessanter vinden is: Hoeveel komt er van mijn euro terecht bij het uiteindelijke project dat ik wil steunen?!

Leest u gerust onze jaarverslagen die u onder de Download-sectie van deze website kunt vinden, wij streven zoveel mogelijk naar 95% of meer!

2 comments to Salaris Goede Doelen

 • Otto Schregardus

  Meneer, mevrouw,

  Waar kan ik een lijst vinden met de salarissen van bestuurders van goede doelen?
  Ik vind op het web alleen maar wat aanwijzingen, maar niet een lijst van namen met de salarissen.
  Kunt u mij helpen?

  Met vriendelijke groet,

  O.Schregardus

 • Geachte Hr. Schregardus, misschien mag ik u verwijzen naar dezelfde vraag enige tijd geleden als reactie op een ander artikel? U kunt deze hier vinden.
  Wij hebben daar wat links geplaatst waar destijds de informatie vandaan kwam.