Kerstaktie RSG Ter Apel voor Korira

Met veel plezier en respect  posten we vandaag het geweldige bericht van de mooie opbrengst van de actie van Regionale Scholengemeenschap ter Apel. Maar liefst €1500,- Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Sanne Meijer heeft samen met het Millenniumcomité Vlagtwedde al 700 euro ingezameld en met haar eerdere acties 1700 euro, dus dat is samen €3900,-!!!

De gemeente Vlagtwedde heeft aangegeven het bedrag aan te vullen tot de benodigde €5.250,- om de school in Korira op te kunnen knappen. Onze dank is groot!

Guinea-Conakry is net verblijdt met democratische verkiezingen en een nieuwe president: Alpha Condé. Hij is nu aan de macht en heeft een aantal goede plannen; er gloort dus hoop!

De onrust in buurland Ivoorkust heeft wel zijn weerslag ook op Guinea. In Ivoorkust wil de oude president niet aftreden, hij heeft zichzelf opnieuw laten beëdigen en heeft de macht over het leger; er woed een strijd. Guinea vangt op dit moment al 4000 vluchtelingen op, dat kunnen er alleen nog maar meer worden…

Maar goed de school in Korira: hoe gaan we hiermee aan de slag? Wij hebben direct contact met de school. We zullen de punten die in het projectplan beschreven staan, stapsgewijs aan gaan pakken. Het blijft toch een gegeven dat corruptie in Afrika hoogtij voert. Dus geven we het geld in hele kleine bedragen uit en zal één van onze vrijwilligers  in 2011 naar de school toe gaan om een aantal werkzaamheden daar te kunnen bijwonen en controleren.  Dus het gaat zeker een jaar duren, voordat alles bewerkstelligd is, maar dat geeft niet, dat gaat gewoon zo in die landen. Als het er maar komt op een eerlijke manier, daar staat Salek ook voor!

Op 29 december zullen Ellen en ik naar Ter Apel afreizen, om Sanne hoogstpersoonlijk te bedanken. Het is natuurlijk geweldig wat zij voor ons heeft gedaan! Helaas konden we door de heftige sneeuwval de reis niet maken, tijdens de kerstactie van afgelopen vrijdag.

Wordt vervolgd….

Update: Foto’s zijn gearriveerd, kijk links in het fotomenu!

Reacties zijn niet mogelijk.