Kerstbenefietconcert Groningen op 17 December 2010

Kerstbenefietconcert
Vrijdag 17 december organiseert het millenniumcomité van de gemeente Vlagtwedde in samenwerking met de Rijksscholengemeenschap Ter Apel een spetterend kerstconcert. Er zullen verschillende optredens plaatsvinden van onder andere Alex Vissering, Klaas Spekken en Battle of the Bands winnaar Mojito. De opbrengst van dit concert zal gaan naar Project Korira, een project voor een basisschool in Guinee, Afrika. Daarom vraagt men een bescheiden entreeprijs van €3.-. Buiten staan kramen met glühwein, warme chocolademelk, oliebollen en patat waar u voor het concert en tijdens de pauze een bezoekje aan kunt brengen. In de pauze vindt er tevens een Grote Verloting plaats, met mooie prijzen. Ook deze inkomsten zijn volledig bestemd voor het goede doel. Er staat een prachtig concertprogramma op u te wachten, waar u van zowel rockbands als solisten kunt genieten. De avond zal worden gepresenteerd door Alex Vissering.

Millenniumcomité Vlagtwedde en Project Korira
In 2000 werd door 92 lidstaten van de VN het ‘United Nations Millennium Declaration’ ondertekend. In deze verklaring was vastgelegd om gezamenlijk de acht grootste problemen in de wereld tegen te gaan. Dit zijn de doelstellingen: (1) extreme armoede- en hongerbestrijding, (2) onderwijs voor iedereen, (3) gelijke rechten, (4) tegengaan kindersterfte cijfer, (5) betere moederzorg, (6) het bestrijden of afremmen van ziektes als aids en malaria, (7) het ontwikkelen van een duurzaam leefmilieu voor iedereen en (8) eerlijke handel en betere samenwerking. Om dit te behalen is besloten om actie te voeren op lokaal niveau, en daarom zijn er ‘millenniumgemeentes’ ontstaan. Het millenniumcomité van de gemeente Vlagtwedde heeft een project ten bate van een school Korira, Guinee ‘geadopteerd’ van stichting Salek, om zich daarvoor sterk te maken en geld in te zamelen.

De basisschool in Korira bestaat uit 800 leerlingen en 8 leraren. Er zijn geen sanitaire voorzieningen en er is geen schoon drinkwater. Er bestaat momenteel een groot tekort aan eigenlijk alles om goed onderwijs te kunnen realiseren. Het project gaat uit van stichting Salek, een organisatie die betrouwbare en persoonlijke contacten heeft met de school. Spullen zoals schoolbankjes laten zij vervaardigen door ondernemers in de omgeving van de school, waardoor ook de lokale economie wordt gestimuleerd. Er is in totaal een bedrag van €5.225,- nodig.

Deze kerst gaat de gemeente de kinderen in Korira een mooie kerst bezorgen. Help mee met deze kerstgedachte, en geniet van een prachtig concert. Hopelijk tot ziens!

Datum: 17 december 2010
Inloop en kaartverkoop is vanaf 19.00 uur, het concert begint om 20.00 uur
Entree: €3.-

Reacties zijn niet mogelijk.