Afrika-week van start op basisschool Mozaïek

Aanstaande 11 April 2011 is het zover. Het startschot wordt gegeven voor een hele week die in het teken staat van Afrika op de openbare basisschool de Mozaïek in Doetinchem.

Volgens Afrikaans en Nigeriaans gebruik komen de leerlingen allemaal hetzelfde gekleed naar school, als een soort schooluniformen. De Nigeriaanse vlag zal worden gehesen omdat het geld dat wordt verzameld deze week ten goede zal komen aan het goede doel in Nigeria.
De kinderen gaan zelf aan de slag om mooie dingen te maken voor de verkoop. Er zal een veiling zijn, de kinderen zullen films zien en er wordt een toneelstuk opgedragen!

Vaders, moeders, opa’s en oma’s, iedereen is uitgenodigd op de markt die op 19 April wordt gehouden.

Naast al deze festiviteiten zullen er ook veel leerzame momenten zijn als vrijwilligers van SALEK en ouders komen vertellen over Afrika en Nigeria in het bijzonder. De kinderen kunnen kennis maken met de Afrikaanse cultuur op allerlei manieren.

Wij wensen alle vrijwilligers, organisatoren en medewerkers alvast veel plezier en succes en de leerlingen een leuke en leerzame week!

2 comments to Afrika-week van start op basisschool Mozaïek

  • Esther

    Beste medewerkers van Salek. De opening van de projectweek hebben we gehad en had was echt super. Leuk al die kinderen in schooluniform, was een prachtig gezicht. Ook het bezoek in de klas van de Salekmedewerkers was erg leuk en leerzaam. De leerlingen zaten vol aandacht te luisteren. We gaan de komende week volop genieten en hopen natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Salek!
    Groeten Esther

  • Wat leuk dat je dit hier komt melden! We blijven het op de voet volgen. Heel veel plezier deze week!