Gift vanuit naamsbekendheidsonderzoek

Data Archiving and Networked ServicesIn het voorjaar van 2012 hebben we een gift ontvangen van DANS. DANS staat voor Data Archiving and Networked Services. DANS bevordert duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Hiertoe stimuleert DANS dat onderzoekers gegevens duurzaam archiveren en hergebruiken, bijvoorbeeld via het online archiveringssysteem EASY. Tevens biedt DANS met Narcis.nl toegang tot duizenden wetenschappelijke datasets, e-publicaties en andere onderzoeksinformatie in Nederland. DANS probeert haar dienstverlening continu te verbeteren en onderzoekt dan ook regelmatig de bekendheid van en tevredenheid over haar organisatie en haar diensten onder relaties.

Dit jaar besloot DANS om respondenten te bedanken voor hun tijd door voor elke ingevulde vragenlijst 2,50 euro te doneren aan Salek tot een maximum van 1.500 euro. Juist de kleinschaligheid van de projecten van SALEK en het feit dat SALEK educatie bevordert, past bij het wetenschappelijk karakter van DANS. En met succes! Inmiddels is dit geld besteed aan de start van de renovatie van een basisschool in Nigeria.

SALEK dankt DANS van harte voor deze donatie!

Reacties zijn niet mogelijk.