Leraren staken

Zoals beloofd brengen wij zowel goed maar ook slecht nieuws. Deze keer kunnen we hier echter weinig aan doen. Eergisteren vertrok Dominic, de voorzitter van EFLI naar het dorpje Namu om daar de voortgang van ons project te gaan bekijken. Tot onze grote blijdschap is de school al bijna klaar! Er moet hier en daar nog een stopcontact (jaja, ze krijgen stroom via zonnepanelen!) aangesloten worden, de buitenkant moet nog geverfd worden en er moeten nog stoelen en tafeltjes komen.

Overigens ziet her er naar uit dat we met de stoeltjes en tafeltjes het budget iets overschrijden, maar daar staat gelukkig weer tegenover dat de bouw, zoals het plafond, van veel beter materiaal is gemaakt dan wat werd begroot.

Helaas zijn ‘alle’ leraren en leraressen van de basisscholen in de gehele staat Plateau aan het staken sinds Juli! Ondanks dat dit erg vervelend is kunnen wij eerlijk gezegd wel wat sympathie opbrengen voor de zeer slecht betaalde krachten. Ons laatste onderzoek laat zien dat Nigeria maar 9% van haar jaarlijkse budget in 2012 aan onderwijs spendeert, terwijl dit 20, 25 of soms meer dan 30% is in omringende landen.

Gelukkig is de overheid ingegaan op de eis van salarisverhoging. Het enige wat nu nog aangevochten wordt is dat de overheid weigert te betalen voor de gestaakte maanden…
Laten we hopen voor de kinderen dat er nu snel een einde aan komt.

Dat niet alle leraren even blij zijn met de staking blijkt wel uit het feit dat enkele van hen zelf meehelpen bouwen aan hun nieuwe school! We hebben de laatste foto’s wederom voor jullie bijgevoegd via de foto-sectie links in het menu.

Reacties zijn niet mogelijk.