Afrika-week Mozaïek; Het begin is geslaagd!

Van alle kanten komen de berichten binnen hoe leuk de Afrika-week van start is gegaan op de basisschool de Mozaïek in Dichteren, Doetinchem. Geheel volgens traditie was de kinderen gevraagd om net als bij de schooluniformen in Afrika allemaal in spijkerbroek en een wit t-shirt te komen. Wat was dat een leuk aanzicht!

Na een feestelijke opening zijn er inmiddels ook al wat gastlessen geweest. Er was zelfs een Afrikaanse moeder van één van de leerlingen die een ochtend naar verschillende groepen is geweest om daar te vertellen over haar land en hoe ze daar leefde. De kinderen vroegen honderduit.

Met behulp van onze vrijwilligsters Mieke en Nienke zijn Inge, Ellen en Yvon van SALEK al naar de school geweest om aan de hand van een quiz, een presentatie met foto’s en zelf met wat Afrikaanse spulletjes de kinderen te leren over Afrika. Wederom hartelijk dank aan onze vrijwilligsters, we hebben weer veel van ze geleerd en genoten!

Ze hebben verteld over Namu, ons project in Nigeria,  ze kregen een meerkeuzevraag waarbij ze moesten blijven zitten bij antwoord a en gaan staan bij antwoord b. Wat kunnen Nigerianen goed, zwemmen of hardlopen? Hoeveel wc’s heeft de school? …en nog veel meer leerzame vragen. Er kwam meteen wat beweging en competitie in de klas. Nienke had de SALEK leskist meegenomen en liet de kinderen zien en voelen aan de spullen in de leskist. Ook mochten enkele kindertjes (de kleintjes) enkele kledingstukken uitproberen.

Tot dusverre begrijpen we dat het een succes was!

De foto’s die wij ontvangen (ook van jullie?!) zullen wij hiernaast onder het kopje foto’s plaatsen. Stuur ze allemaal maar in en nog een fijne voortzetting van deze week gewenst!

1 comment to Afrika-week Mozaïek; Het begin is geslaagd!

 • Inge

  Ja het was echt heel geslaagd!
  De meeste kinderen luisterden ademloos en zelfs de juffen en meesters waren stil;)
  Zeker voor herhaling vatbaar!
  Ik hoop dat de Markt op het Mozaiek dinsdagavond ook een groot succes wordt en natuurlijk een goede opbrengst voor Salek!!!!

  Groeten van Inge