PowNed Nederland 3 belt SALEK

Het artikel ‘STOP de ontwikkelingshulp‘ veroorzaakte gisteren een telefoontje van PowNed, Nederland 3. Gisteren verscheen er een artikel op hun website genaamd BN-ers op de bres voor ontwikkelingshulp waarin staat dat enkele BN-ers een open brief hebben geschreven naar de overheid om niet te bezuinigen op ontwikkelingshulp.

In hun zoektocht naar TV-voer vanavond leek Stichting SALEK een leuke optie, omdat wij adverteren met STOP de ontwikkelingshulp. Inderdaad schrijven wij in dat artikel dat wat ons betreft de ontwikkelingshulp wel mag stoppen. Tenminste, in haar huidige vorm. Het kwijtschelden van schulden en geld pompen in economieën waar het vaak op de verkeerde plekken komt (er worden soms zelfs wapens van gekocht etc.) zijn vrij nutteloze hulpvormen als je het ons vraagt. Mmm… misschien moet ik het artikel nog even doorlichten en iets duidelijker zijn.

Daarom; STOP met het opsturen van ons belastinggeld  naar deze ontwikkelingsprogramma’s. Zelfs de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid heeft in haar rapport in Januari 2011 al gezegd dat het anders moet.

Onze penningmeester Ellen heeft de PowNed redactie gisteren telefonisch nog even te woord gestaan, waarin ze sterk de indruk kreeg dat ze haar een uitspraak wilde ontlokken waarin wij zeggen dat de gehele ontwikkelingssamenwerking moet worden afgeschaft.

Gelukkig trapte ze daar niet in en werd de shockeringshonger van PowNed niet dusdanig gestild dat we het nieuws gingen halen. 🙂 Of was het het feit dat geen van de PowNed journalisten in het oosten van het land aanwezig was om tijdig bij Ellen het nieuws te gaan halen?

In plaats van afschaffen zou de overheid kunnen bezuinigen en wat dan overblijft kunnen gebruiken om mensen en bedrijfsleven via bijvoorbeeld belastingvoordeel te stimuleren zelf de door hun uitgekozen Goede Doelen te steunen met zowel geld als mens- en ondernemingskracht. Kleinschalige projecten gedreven door enthousiaste vrijwilligers met steun van het bedrijfsleven, die de economie in de ontwikkelingslanden stimuleren om zélf te produceren en diensten te leveren.

Jammer Ellen, je TV carrière laat nog even op zich wachten!

 

Reacties zijn niet mogelijk.