Hoe richt ik een Goed Doel en/of Stichting op?

Op internet is voldoende informatie te krijgen over het oprichten van een stichting, maar vaak wordt dit gedaan bijvoorbeeld als verkapte reclame voor het CBF of een notaris. Daarom vind je hier gewoon ons eigen inzicht hierover.

Waarom een Goed Doel starten?

Uit onvrede over de hoge salarissen van de grotere organisaties? Of strijkstok vermoedens?
Vaak zijn mensen op vakantie geweest of werkzaam geweest in een bepaald land, waar zij bewoners in schrijnende omstandigheden hebben zien leven.

Soms ontstaat het idee dat men een goed doel wil starten en zo iets wil doen aan deze situatie. Er worden inzamelingsacties gehouden en het geld wordt gebruikt om de mensen te helpen met bijvoorbeeld het aanschaffen van schoolboeken, kleding of  schoon drinkwatervoorzieningen. Na verloop van tijd kan een actie dermate omvangrijk worden, dat men een goed doel stichting of vereniging wil oprichten.

Als eerste moet je weten dat ons landje al rijk is aan heel veel ingeschreven Goede Doelen.  Er zijn ruim 30.000 goede doelen ingeschreven, maar onduidelijk is hoeveel er daadwerkelijk actief zijn. Dat heeft o.a. te maken met het feit dat een stichting niet verplicht is zijn jaarverslag in te leveren.  Zo’n 16.000 van deze goede doelen en/of stichtingen heeft zich bij de belastingdienst ingeschreven als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

De aantallen kunnen wat afwijken, de regelgeving is inmiddels aangescherpt.

De kans is dus aanwezig dat er al een organisatie actief is in dat gebied en op het gebied waarin je hulp wilt verlenen. Raadzaam is om hier eerst even naar op zoek te gaan, het kan een hoop tijd en geld schelen.

Mocht je toch besloten hebben zelf iets op te starten dan zijn er wat zaken die geregeld moeten worden. Dit is ook de volgorde die het meest éénvoudig is;

 • Verzin een handige naam. (Onderschat dit niet, professionele hulp is aan te raden!)
 • Statuten bij een notaris
 • Inschrijven bij de KvK
 • Indien toepasselijk bij de Belastingdienst een BTW vrijstelling en/of ANBI status aanvragen

Een stichting kan door één persoon en mag door meer personen worden opgericht. Deze oprichting moet plaatsvinden bij notariële akte. Dit kan ofwel zijn een akte waarbij direct een stichting in het leven wordt geroepen of een testament waarbij de stichting pas ontstaat na overlijden van de erflater.

De kosten voor zo’n akte, of wat wij gewoon de “statuten van onze stichting” noemen lopen enorm uit één, maar dit moet voor zo’n 300 euro kunnen. Maak een afspraak bij een notaris en bespreek met hen de opzet. Zij maken de statuten in orde en maken een afspraak wanneer deze klaar zijn. Zij weten welke zaken voor een goed doel stichting in statuten aan de orde moeten komen.

Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel is in principe gratis. Hier heb je eigenlijk de statuten bij nodig.

Daarna is het belangrijk dat wanneer je een goed doel hebt gestart dat geen winstoogmerk heeft, je dit even bij de belasting aanvraagt en zo voorkomt dat je btw moet afdragen. Let daarbij wel op dat je bijvoorbeeld niet ineens een hoop zaken gaat ‘verkopen’ via een online winkeltje of anderzijds, anders kon dit wel eens een probleem worden bij de belastingdienst die niet akkoord wil gaan met een btw vrijstelling.

Nu begint het pas!

Had je al gedacht aan de volgende zaken:

 • Website (Dit bedrijf is erg goed en wil nog wel eens (deels) sponsoren)
 • Logo en uitstraling.
 • Donateurs werven
 • Donateurs behouden! (Nieuwsbrieven voor donateurs)

Vooral een website is erg belangrijk. Veel van onze inkomsten komt door de bekendheid via onze website. Een goede hostingpartij (doe jezelf een plezier en ga niet voor een gratis of supergoedkoop budgetbedrijf).
Vaak wordt dan ook de naam van het Goede Doel gekozen waarvan de domeinnaam nog niet bezet is. Dan nog een goed pakkend logo ontwerp. Gebruik niet teveel kleuren, het kost je een vermogen aan drukwerk en is vaak minder pakkend!

Zorg voor een goede, duidelijk uit straling. Iets wat herkenbaar is. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat het raadzaam is om een ontwerpbureau in te schakelen. Dit gaat echt meer inkomsten genereren, dus denk hier niet te licht over.

Goed, hier al veel uitleg en tips. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Om te bepalen of ik hier meer over moet schrijven, misschien kun je hieronder aangeven hoe nuttig dit was voor je?

Edit: Inmiddels vind je hier een vervolg van dit artikel.

Was dit artikel over het starten van een Stichting/Goed Doel nuttig?

Zie resultaten

Laden ... Laden ...

97 comments to Hoe richt ik een Goed Doel en/of Stichting op?

 • jeroen

  ik wil graag de dieren op aarde helpen met een eigen goed doel!

 • Dat lijkt mij een prima doel! Welke dieren bedoel je dan? En waarom wil je dat? Hoe wil je de dieren helpen? Succes hoor!

 • esmeralda

  ik wil graag een stichting beginnen voor kinderen met kanker
  het is mij opgevallen dat er genoeg stichtingen zijn
  maar helaas doen deze niks aan het feit dat als een kind ziek is zich weer even kind te laten voelen mijn doel ik dagjes uit te gaan organiseren voor deze kinderen een speciale plek voor ouders waar ze met elkaar in contact komen het helpen bij weekendjes weg en vakantie’s vaak is dit heel veel papier werk waar je als ouder geen kracht voor heb om allemaal te doen mijn vraag is wat vinden jullie van mijn doel

 • Beste Esmeralda, het klinkt als een goed plan, ik dacht echter dat er al zulke organisaties bestaan. Zoals Stichting de Opkikker bijvoorbeeld, zoek ze maar eens op. Misschien kun je via hen wat leuke dingen organiseren, dat scheelt weer het opzetten van een stichting!

 • esmeralda

  beste robert jan

  bedankt voor je informatie
  ik heb gekeken en stichting de opkikker is speciaal voor kinderen met , in verband met een chronisch fysieke aandoening, langdurig onder behandeling is,,, ik wil me echt alleen op kinderen met kanker gaan richten en op de ouders daar van.
  maar ik ga zeker wel iets hier mee doen

 • Florian

  Hey,

  Ik wil graag een organisatie starten die mensen helpt in plaatsen als Syrie. Ik vind dat de mensen daar langen na niet genoeg hulp geboden krijgen, zoals de 2 miljoen mensen die daar nu vast zitten.

  Ik wil graag een organisatie starten die ze eten, hulp (zoals medisch), dekens en als mogelijk is ook veiligheid te bieden als het zover komt. Maar daarvoor heb je spullen, mensen en geld nodig. Ik vind dat organisaties als het rode kruis niet genoeg doen om hulp te bieden.

  Ik ben 16 (bijna 17) en ik zou er nu al graag aan willen beginnen. Is dit mogelijk? Graag tips en hulp! mail me als u de tijd hebt, dat zou ik graag op prijs stellen.

  Alvast hartelijk dank!
  (xxmalakithxx@gmail.com)

 • David

  Beste Robert Jan

  Ik wil graag een pleegopvang starten, deze in de vorm van een stichting oprichten.
  heb jij de insteek om dit op gang te brengen???

 • Beste David,

  Ook wij zijn maar gewoon een stichting en geen professionele organisatie in het opzetten van stichtingen. Maar als je gericht wat vragen hebt, kun je altijd via het contactformulier contact opnemen. Misschien kunnen we de antwoorden van de vragen ook verwerken in ons artikel, mochten er onduidelijkheden of onvolledigeheden in staan. Succes!

 • MEHRTENS

  Ik wil een stichting oprichten voor het bewerkstelligen
  van samenwerking met verscheidene doelen maar wel secuur omschreven bijvoorbeeld: herstel van oudere woningen
  en het herstel van kunstwerk ook het maken van kunstwerk
  met het voorkomen van defecteren en uiteraard het herstel van relaties van handelsbetrekking en organisatie met eerste doel
  het preventiseren van calamiteiten

 • pebbles

  hallo,
  mijn vraag;
  als een stichting een grote donatie krijgt van een andere stichting, tussen de 10 en 30 duizend euro, kunnen die dat dan na 3 maanden terug eisen omdat het een foutje was?

 • Daha. Hans

  Geachte mensen ik wil graag een stichting in het leven roepen voor surinaamse kanker patienten. In suriname is het heel moeilijk voor deze mensen vooral de arme mensen. Er zijn geen en/of genoeg middelen om deze deel van de mensenzorg genoeg zorg te bieden. Ik wil graag met de mensen van een ander bestande stichting samen werken in suriname. Ik wil hier het financieele steun aan onze mede mensen vragen. Hoe je keert of draait, is ook een deel van ons, die suriname. We moeten onze band en geschiedenis met suriname niet vergeten. Help ons mede mens aldaar vooral de kinderje,s die het zo/heel zwaar hebben.
  Bedankt voor uw mede leven voor deze deel van onze surinamers.

 • Marc de Groot

  Beste Robert Jan, denk jij dat het mogelijk is om een stichting op te richten waarmee je op meerdere gebieden hulp gaat verlenen ? Dus bijv. uitgeprocedeerde asielzoekers, maar bijv. ook daklozen die tussen de wal en het schip vallen ? En moet je dan ook al je verschillende activiteiten op papier verantwoorden ? Groet, Marc de Groot

 • Winny

  Ik wil graag een eigen stichting oprichten anbi,
  voor het maken en voor het herstellen van de projecten.
  Bijvoorbeeld voor het organiseren en het plan maken voor herstel van een monumentenpand.
  En het aantrekken van goedmoedige betrouwbare vrijwillige handwerkers die het echt voor mij over hebben om het doel te realiseren. Ook het verkrijgen van subsidie voor dat doel transparant vanuit de verstrekker moet voor elkaar komen.
  Dus een culturele en kunst strekking alsmede alle goede doelen die daaruit voort kunnen komen, ook in het buitenland in europa. Heel graag meewerkende reactie gevraagd, ook
  daadwerkelijke meehelp en meedenkhulp is heel welkom.

  Winny

 • Daphne

  ik wil graag een huis oprichten voor kinderen die verwaarloosd en mishandeld worden, een plek waar ze liefde kunnen ontvangen en een luisterend oor.
  heeft iemand mischien tips, websites of instanties die al iets hebben in deze vorm?
  alvast bedankt

 • Nigel

  Hallo,

  Ik wil graag een stichting oprichten die zich inzet voor Kinderen die het financieel heel moeilijk hebben thuis(gezien de financiele crisis en ik heb gezien dat dit ook bij veel in mijjn omgeving is voor gekomen). Ouders die bij de voedselbank lopen en net aan rond kunnen komen of juist alleen maar de schulden inkomen ik wil er voor zoren dat deze kinderen in dit gezien met hun ouders een weekendje weg kunnen of een dagje naar een pretpark of iets dergelijks.
  Ik heb al de perfecte manier voor het inzamelen van geld.
  Mijn moeder vind het een prachtig idee dus gaat ermee akkoord.
  Alleen ik ben 16 jaar is het dan ook mogelijk om een stcihting op te zetten.

  Hoop op wat informatie,

  Nigel Verschoor
  e-mail: nigelvers@gmail.com
  nummer: 0684147032

 • Yasin

  Beste ESMERALDA,
  Ik heb sinds 3 maanden te horen gekregen dat mijn zoontje van 4 jaar neuroblastoom( kwaadaardige kanker) heeft.Mijn zoontje moet 6 maanden bij de UMC Radboud behandeld worden, en vervolgens voor 6 maanden naar VS gaan in Philadelphia voor de immuumtherapie.
  Ik moet zo snel mogelijk een stichting zien te oprichten zodat wij geld kunnen inzamelen en sponsoren kunnen zoeken.
  Ik kan op dit moment elk hulp gruiken, ik weet nog niet hoe ik een stichting moet opzetten. En ik moet snel sponsoren en donateurs zoeken zodat wij geld kunnen inzamelen.

 • esmeralda

  Beste yasin
  Wat je kan doen is maak een website of een facebook pagina aan maak 1 email en stuur die naar zoveel mogelijk bedrijven naar kika ronald macdonald huis ga zo maar door helaas is het plan wat ik had nooit van de grond gekomen door teveel tegenslagen maar ik zou als ik jou was zoveel mogelijk gaan doen

  Sterkte met alles

  Heb je vragen stuur ze dan gerust

 • Cheryl

  Goedemiddag,

  Ik zou graag een stichting willen beginnen voor meer onderzoek naar problemen in en met de baarmoeder/vruchtbaarheid. Naar mijn idee (en ervaring) zijn er nog te veel problemen waar geen oorzaak van te vinden is door te weinig kennis.. Ik ben me op dit moment aan het inlezen van hoe en wat, en wat er al bestaat. Maar naar mijn idee zijn hier nog geen stichtingen voor, misschien hebben jullie hier meer inzicht in?

  Alvast bedankt!

  Mvg

  Cheryl

 • Harun Gulzada

  Beste mensen,

  Sinds kort heb ik deze site voor Donation-for-Kunduz gemaakt.

  Wat moet ik nu doen om registeren en offciel te maken en hoe mensen zoeken mij deze site helpt voor kunduz afghanistan?

  Veel bedank.

  groeten,
  Harun Gulzada

 • He
  Ik ben iman en ik ben 14 jaar. Ik graag kinderen helpen in arme landen die ik op tv reclames zie van arme kinderen die bijna dood gaan van de honger dan vind ik het zo erg dat ik niks kan doen om te helpen.

  Heb jullie een tip voor mij misschien
  Thanks

 • nigel

  Beste yasin Wat mij het slimst lijkt is even contact op nemen met een notaris die kan jou vertellen hoe of wat, en heeft vaak handige trucjes voor het werven van sponsors of donateurs. En kan de stichting oprichten er staat wel een vergoeding tegen over amar dit zal rond de 350-450 euro zijn. Verder hoef je alleen een naam te bedenken en een website maken( deze zou ik eventueel voor u kunnen maken als u de benodige pakketen aanschaft

 • hiis

  Wij hebben een stichting 2 jaren en wij willen de voorzitter ontlagen. wij willen een voorbeeld breif voor een ontslagbrief.

  A.U.B

 • Dominique

  Wow, wat mooi om te zien dat er zoveel jeugd en kinderen zich willen inzetten voor een goed doel of zelf iets willen oprichten. Misschien een goede tip voor jullie, (een stichting op richten is misschien nog wat groots) maar je zou bijvoorbeeld eens aan vrijwilligerswerk kunnen denken! zo ben je toch bezig met voor goed doel!
  Zo kan je bijvoorbeeld:
  – in een bejaardenhuis spelletjes spelen met de bejaarden.
  – of een maatjesproject waarin je er echt kunt zijn voor iemand die een maatje nodig hebt.
  – Of bijvoorbeeld vrijwilligen bij KIKA die hebben wel eens weekendjes voor kinderen met kanker waarbij ze vrijwilligers kunnen gebruiken.

  Momenteel ben ik zelf bezig een zwerfjongeren info punt op te richten en werk ik vrijwilliger voor verschillende stichtingen.
  Tof om te lezen dat er veel jeugd toch mee bezig is!

 • Raquel

  Hallo allemaal,
  Ik ben Raquel. Ik kom uit Peru.
  Ik denk altijd aan de mensen die in de zuid of Peru wonen. Elke winter hebben ze echt moeilijk .Elk jaar gaan kinderen en dieren dood. Daar is de winter echt hard. Zij hebben bijna niks om de winter te overleven. Hier, gelukkig hebben wij alles, kleding, verwarming, etc.
  Ik woon hier 5 jaar en ik heb al veel winter kleding in de berging. Een jaar geleden heb ik een doos met winter kleding naar Peru sturen maar het was ongelofelijk duur. Dus vraag ik me af hoe duur het zal zijn als ik ten minste 20 dozen stuur.
  Ik heb vrienden die willen ook helpen. Zij willen winter kleding doneren. Maar het probleem is hoe ik kan het naar Peru sturen.
  Ik heb gehoord dat als ik een goede doel opricht dan kan ik sommige bedrijven vragen om mij te helpen met shipping.
  Als jij kan merken heb ik gewoon ideeën maar nog niet iets duidelijk. Dit is gewoon een echte begin van een droom.
  Daarom wil ik graag een goede doel oprichten. Ik wil mijn mensen uit de zuid met winter kleding helpen. Ze hebben ze echt nodig. Als ik naar de reportages over de winter in dat gebied in Peru kijk dan word mijn hart echt trist. Daarom voel ik mij dat er moet een manier zijn om hoe we kunnen ze helpen.
  Ik waardeer alle jullie ideeën en suggesties.
  Mvg,

  Raquel

 • jolanda

  Hoi..ik wil graag een fonds oprichten voor de arme mensen in Nederland ..zodat ze beroep kunnen doen op het fonds voor eventueel van alles kleding eten verjaardagen of gewoon in geld nood zitten.. waarom .. elke minuut komen er mensen werkloos erbij kinderen die in armoede leven dit kan toch niet in Nederlands

 • Sanel

  Goedendag, zoals u misschien weet is er een noodtoestand in bosnie en servie! mensen raken alles kwijt, daarom wil ik met mijn hele hart een stichting opzetten voor deze slachtoffers. er moet zoveel mogelijk naartoe zoals levensmiddelen, daar is geld voor nodig, daarom vraag ik uw hulp

  alvast bedankt!

  Sanel Hadzic

 • Steve

  Is er al een stichting in Nederland actief die helpt mensen in Kaapverdië zodat ze hun kinderen naar school kunnen sturen? Het kost 13 euro per maand maar het is voor vele gezinnen veel geld, vooral voor de gemiddelde bewoner die tussen de 200-250 euro per maand verdienen. Daarnaast is het bijna onmogelijk voor mensen om te studeren omdat ze overgelaten zijn aan de yniversiteiten in Portugal en Brazilië aangezien er alleen basisscholen en Middelbare scholen op Kaapverdië zijn.

 • Ik wilde graag deze kerst een project starten om daklozen en minder welvarende mensen te voorzien van een gratis kerstbuffet. Hoe begin ik zo iets? Moet ik ook contact opnemen met de lokale overheid voor permissie?

  Ik hoop dat deze website nog in gebruik is, haha, ik vond hem toevallig.

 • Melek

  Hallo.

  ik wil graag een goede doel starten voor armen kinderen.
  niet perseen met inkomen maar met producten denk aan voeding kleding school producten hoe moet ik dit werk gaan ik wil dit heel serieus aanpakken.

  wat heb ik er voor nodig moet ik me dan ook laten registeren / kvk ?

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor antwoord
  melek

 • Rick

  Hoihoi,

  Ik zou graag iets willen opzetten om mensen, dieren, en natuur te helpen in tijden van nood.
  Vorig jaar hebben we voor een x bedrag van allerhande planten geplant op een plaats waar geen voedsel meer te vinden is voor bepaalde vogels of andere dieren. De meeste planten die we hebben geplant waren bessen, vruchten, en eetbaar onkruid.
  Dit jaar is de populatie van dieren op die plaats verdubbeld.

  Dit hebben wij kunnen realiseren doordat wij een sponsor hadden die ons 10.000 euro heeft gegeven die we mochten investeren op wat voor manier dan ook.
  Ik heb dit geld geinvesteerd op de beurs waar we per aandeel weer een aantal euro winst behaalde. Dit hebben wij herhaald tot we genoeg hadden om een aantal bomen en planten te kopen waarmee we dus eigen lijk hebben getest of het idee werkte.

  Nadat wij de bomen en planten hadden gekocht heeft de sponsor zijn 10.000 euro terug gekregen en er is een stukje natuur hersteld.

  Eigenlijk mag ik dus zeggen dat het non profit was.

  Nou is ons idee dit ook voor mensen in nood te gaan doen, of bijvoorbeeld voor die olieramp wat zich nu afspeelt.

  Misschien ook nog wel hulp bieden in de gebieden waar ebola heerst of juist geen eten en drinken is.

  Op de manier zoals wij ons idee hebben getest en hebben ondekt dat je hiermee meer mensen of dieren kunt helpen met minder geld, zou ik wel eens willen weten hoe de buitenwereld hierover denkt.

  Ikzelf denk dat er op deze manier ook niet constant geld hoeft te worden gevraagd aan mensen in ons land en kan er met een relatief kleine inzet heel veel georganiseerd worden.

  Als we constant geld moeten vragen aan onze inwoners dan ga je uiteindelijk krijgen: ach daar komt weer zo’n geldtrekker. Ik heb die spreuken ook al voorgeworpen gekregen.

  Graag jullie reactie hierover.

  Groetjes, Rick.

 • Sam Tzanova

  Hoe zit het met een goed doel in het buitenland? Zijn daar ook regels aan verbonden als ik het vanuit Nederland wil doen? Denk aan ontwikkelingslanden, mensen die het financieel erg moeilijk hebben..

 • Sam Tzanova

  Wat komt er allemaal bij kijken

 • hanaw

  stel je wilt een kinder tehuis oprichten in een oorlogs gebied waar vele geen ouders meer hebben. dit kost meteen al veel geld voor het grond voor het huis voor personeel voor meubels voor kleren voor de kinderen enzovoort. dit kan je niet meteen uit het niets in je eentje mee beginnen toch? nou heb ik gehoord dat je dan steun moet zoeken bij andere goede doelen voor financieële steun en pas als je dat heb kan je echt beginnen. hoeveel hiervan is waar? moet je eerst hulp vragen dan pas beginnen of eerst beginnen en dan pas hulp?

 • Beste hanaw,

  Alles komt neer op vertrouwen en betrouwbaarheid. Zowel donateurs als sponsoren willen eerst weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Dit vertrouwen moet opgebouwd worden en ik denk dat je rekening moet houden dat het maanden gaat duren voor je iets concreets kunt ondernemen. Begin met een goed doordacht en onderzocht plan. Zet dit projectplan op papier. Doe voldoende onderzoek en maak een raming van de kosten. Daarna maak je zo goed als het gaat een plan om deze kosten gedekt te krijgen via verschillende activiteiten. Begin eerst zelf zaken te organiseren om geld in te zamelen. Spreek met bedrijven en donateurs af dat ze bijvoorbeeld je opbrengst verdubbelen, als je geld inzamelt d.m.v. een bepaalde activiteit. Op die manier weten ze dat je er zelf hard voor hebt gewerkt en dat schept vertrouwen.

  Daarna kun je het wat groter aanpakken en op basis van wat je allemaal al hebt presteert kun je grotere instanties, overheden, andere goede doelen etc. benaderen of ze je willen steunen.

  Je moet wel erg vastberaden zijn en sterk in je schoenen staan met voldoende steun van mensen om je heen wil je deze lange weg inslaan. Geen enkele instantie geeft zomaar geld. Ze willen weten of het kans van slagen heeft en wat de langdurige uitwerking is van het project.

  Zoals wij zo vaak aanraden is het met duizenden goede doelen waarschijnlijk veel verstandiger om met dat plan naar een goed doel te stappen die al werkzaam is in de sector van hulp die je wilt geven. Vraag bij hen of je samen met hen, of onder hun naam met een eigen projectnaam een project mag starten. Misschien geven ze je al vrij snel zelf financiële steun, je maakt gebruik van hun grote kennis en netwerk plus dat het direct vertrouwen uitstraalt als je onder een bekende naam opereert.

  Dit is in eerste instantie vaak niet het advies wat een nieuwe enthousiasteling wilt horen, maar is vaak wel de beste en meest succesvolle optie.

  Ik hoop dat je iets aan deze info hebt.

 • Venus G

  Ik wil graag een goed doel beginnen voor adoptie kinderen en ouders.
  Heel veel adoptie ouders hebben een fortuin uitgegeven aan een adoptie en heel veel mensen die geen kinderen kunnen krijgen wil ik eveneens helpen met de start te maken en in zoverre mogelijk helpen met de kosten.
  (voor het moment wil ik mensen uit Belgie en Nederland helpen0
  Zoals vele niet weten kost een adoptie gemakkelijk een 35.000 euro.
  We weten als ook dat kinderen krijgen een hoop geld kost, maar niet iedereen heeft in 1 keer zo een bedrag klaarliggen. En ik ben van mening dat alle beetjes helpen. Ik ken veel mensen die kinderen willen maar niet kunnen krijgen en dit lijkt me iets goed.
  Als dit lukt maak ik ’toekomstige ouders’ blij en adoptie kinderen die een kans maken op een nieuwe thuis.

  Na redelijke wat opzoek werk weet ik toch nog steeds niet hoe ik het beste kan beginnen met dit van de grond te krijgen.
  En ik wil gewoon graag dat dit lukt.

  Hopelijk heeft er iemand goede tips of eventueel een stappenplan.

  Thx alvast!

 • Wilma van der Willige

  Ik wil graag een goed doel/stichting oprichten voor mensen die zonder hun schuld in problemen zijn gekomen, financieel.. Zij kunnen nergens terecht, niet bij banken, instanties. Zij staan er letterlijk alleen voor. Ik ken 2 schrijnende gevallen. Deze mensen en andere moeten geholpen worden. Wie kan mij advies geven.

  Hopelijk krijg ik goede tips en adviezen.

  Groetjes,

  Wilma

 • Marianne

  Hallo,
  Ik wil graag een stichting oprichten om één bepaald asiel in Griekenland te steunen.
  Zou dit mogelijk zijn denkt u?
  Vriendelijke groet,
  Marianne

 • Hallo , al een jaartje zijn wij bezig met een Huisdieren Voedselbank. Dit loopt aardig goed,ook qua donaties. Aangezien wij met direkte donties werken, zoals dierenvoer. Komt er geen geld binnen. Een stichting starten kost een hoop geld. Is er een andere mogelijkheid om ons in te schrijven bij kvk ? Mvg Milka

 • ibrahim saleh

  ik wil graag een goed doel opennen voor de vluchtelingen in turkije in winter hebben ze het vaak koud. ik wil geld voor ze ophalen en dan voor hun dekens ga kopen

 • Hie een sit die ik gevonden heb http://www.nieuwestichting.nl/stichting-oprichten/financieel.html

  boek is een aanrader heb ik zelf ook .
  de site is van een notaris gespecialiseerd in stichtingen

 • Bernie custers

  Hallo

  Ik ben al een tijdje aan het denken om een stichting op te zetten. Ik heb zelf ceberale parese. Vergelijkbaar met spasme. Ik zelf heb maar type 1 dit is het laagste het loopt op tot type 5.
  Als kind ben ik erg gepest ik voelde me anders ik kon niet mee met de andere. Met schoolreisjes of andere activiteiten kon ik vaak wachten omdat ik niet mee kon omdat het te veel traplopen was ofz. Nu lijkt het me super leuk om een kleine stichting op te zetten voor deze kinderen voor dagjes uit en de dingen wel te doen omdat we allemaal hetzelfde zijn.
  Nu weet ik niet hoe ik dit aan moet pakken en of er al zo iets bestaat.

  Iemand nog tips?

 • ellybijenhof

  Hallo

  Ik wil graag een stichting op gaan richten voor Liberia
  Het is de bedoeling kleding schoenen speelgoed etc in te zamelen, en om dit te laten versturen heb ik sponsoren nodig, die kan ik natuurlijk benaderen maar hoe gaat dit allemaal, kost dit veel geld,

  Groetjes Elly Bijenhof

 • heidi

  Hallo ,

  Weet u misschien of er al een goed doel of stichting bestaat : die mensen helpen die zich niet thuis voelen in deze maatschappij ?
  Mensen die zich anders voelen dan anderen of het moeilijk hebben om te gaan met andere ?
  Ik zou graag een stichting starten die deze mensen kan samen brengen door bijvoorbeeld groepsgesprekken of groepsuitstappen .

  Met vriendelijke groeten ,
  Heidi Wauters

 • eva

  Beste, wij zouden graag een benefiet op poten zetten
  Voor een vriendin met een ongeneeselijke ziekte.
  De ziekte is echter in België niet erkend ! En dus is
  Alle medicatie voor haar eigen rekening ! Maar wat
  Moeten wij hiervoor doen om inorde te zijn groetjes
  Eva

 • Eenzame Oudjes

  Goedendag,

  Ik wil een stichting oprichten voor de eenzame ouderen in omgeving gelderland. Ik wil geld inzamelen om verpleeghuizen kans te bieden dat ze meer activiteiten voor cliënten en bewoners kunnen regelen. Dit kan dan alle kanten opgaan. IS dit nog steeds een gat in de markt? en is het de moeite waard?

 • Wim Overgoor

  Kans arme/pleegkinderen

  Al jaren ben ik op zoek naar een mooie sportieve manier zodat ik als oud pleegkind iets terug kan doen voor onze kleine soortgenoten.

  Met mijn passie voor fietsen zou ik graag inzetten om te zorgen dat er fundings/resources beschikbaar komen om deze kans arme jonge mensen een moment van vreugde te voorzien.

  Enerzijds wil ik op basis van sponsoring geld in zamelen anderzijds wil ik mijn passie overbrengen. Hierbij denk ik dat het oprichten van een stichting een goede start is om deze droom van mij uit laten komen.

  Wie kan mij helpen aan bruikbare handvatten om dit goed op te zetten en deze kans arme kinderen een stukje zonneschijn in hun leven te geven?

 • Emma

  Ik wil graag een stichting oprichten die langdurige opvang bied voor dakloze lhbt+ (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender) jeugd.

  Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat 40% van de dak- en huisloze jeugd lesbisch, homo, biseksueel of transgender is. Ze zijn uit huis gezet door hun familie of zijn weggegaan omdat het thuis niet veilig was. ze kunnen niet naar gewone opvangcentra, een derde van de jongeren heeft binnen een opvang of shelter te maken gehad met fysiek of psychisch geweld en soms zijn ze daar slachtoffer van verkrachting. Ze hebben al zoveel moeten doorstaan en verdienen een veilige plaats waar ze eindelijk zichzelf kunnen zijn.

  Ik weet dat het veel tijd, geld en werk is om dit op te zetten. Heeft u misschien tips en dingen die ik niet moet vergeten?

  Met vriendelijke groet,
  Emma